Mechatronica

Mechatronica is een technische discipline die bestaat uit de combinatie van de volgende ingenieursdisciplines:

  • Elektrotechniek

  • Werktuigbouwkunde

  • Meet- en regeltechniek

  • Besturingstechniek

Mensen die opgeleid zijn in de mechatronica heten mechatronici. Met name in de industriële automatisering worden veel oplossingen gerealiseerd waarbij deze disciplines effectief samenkomen. Omdat de specialistische experts van BosBoon Expertise verstand hebben van de diverse disciplines kunnen deze goed het totaaloverzicht van een project behouden en zorgen voor een goede samenwerking.

Voorbeelden van mechatronische systemen zijn de cd-speler en zijn opvolgers de cd-rom en de dvd, diverse toepassingen in moderne auto’s zoals ABS, elektronische stabilisatiesystemen, robots, geavanceerde productiemachines, klimaatregelingen en waterbehandelingsapparatuur.

Neem vrijblijvend contact op

BosBoon Expertise heeft kantoren te Eindhoven en Amsterdam en beschikt voor de internationale zaken over een internationaal netwerk. Onze experts hebben, naast de verzekeringstechnische kennis, ruime ervaring opgedaan binnen het eigen specifieke vakgebied waarin zij werkzaam zijn. Kortom, ervaren experts uit de dagelijkse praktijk van het bedrijfsleven.

Neem contact op