December 2018

 

Interview in Risk&Business:

Leon Aelmans (BosBoon Expertise) over bijzonder ‘huwelijk’ techniek en letsel

 

Letselslachtoffers moeten bij schaderegeling nog meer centraal staan

 

Bij de start in 2014 werd al menig wenkbrauw gefronst en ook in de jaren erna wordt geregeld vreemd op gekeken naar de combinatie. Wat moet een (hoofdzakelijk) technisch expertisebureau als BosBoon Expertise met een letselschadeafdeling? Leon Aelmans, schade-expert, vakspecialist Letsel en partner, begrijpt die gedachte op zich wel, maar geeft daarnaast wel nadrukkelijk aan dat dat de praktijk van alledag aangeeft dat deze ‘combi’ minder bijzonder is dan menigeen denkt.

 

“Het is bij ons in elk geval een ‘huwelijk’ dat profijtelijk is. We werken inmiddels nu al met vier letselschadeprofessionals, terwijl we momenteel een vacature hebben voor nummer vijf. En daar komen naar verwachting de komende twee jaar nog eens twee letselprofessionals bij. Daarnaast is BosBoon Expertise allang niet meer alleen CAR/ technisch georiënteerd. Aansprakelijkheid, Marine/Transport, Property/Machinebreuk en Claim Services (BosBoon SchadeService) zijn naast Letsel belangrijke aandachtsgebieden van BosBoon Expertise.”

 

Lees verder: Leon Aelmans

 

 

 


Januari 2018

 

BosBoon Expertise bundelt krachten met RVJ Expertises 

 

BosBoon Expertise Group, met kantoren te Amsterdam, Eindhoven en Heerenveen gaat haar dienstenpakket uitbreiden met het vakgebied “Brand/Property”, welke uitbreiding wordt gerealiseerd door middel van een joint venture met RVJ Expertises & Taxaties te Amsterdam.

Deze uitbreiding vindt plaats vanuit de ambitie van beide bedrijven om hun opdrachtgevers voor expertise in alle disciplines van dienst te kunnen zijn. De twee kantoren in Amsterdam zullen op korte termijn  worden samengevoegd.

“Uiteraard op provinciaal gebied, maar met name in de Co-assurantiemarkt kunnen voortaan binnen BosBoon Expertise Group “brand/property” expertise opdrachten worden behandeld”, spreekt directievoorzitter Mathy Boon enthousiast uit.

Directeur Pieter-Paul Verhorst van RVJ vult hem aan : “Wij kijken ernaar uit om onze dienstverlening,  zowel landelijk als internationaal, nóg breder en efficiënter te kunnen inzetten. Zo zijn de continuïteit en het hoge serviceniveau ook voor de toekomst gewaarborgd”.

Vanaf 8 januari 2018 worden vanuit de vestigingen Amsterdam, Eindhoven en Heerenveen de “brand/ property” expertises uitgevoerd onder de naam “RVJ-BosBoon Expertise”.

Vragen naar aanleiding van dit persbericht:

Mathy Boon                  : 06-51547671, mboon@bosboon.nl

Pieter-Paul Verhorst      : 06-53156509, ppverhorst@rvjbosboon.nl

I
nterview in Risk&Business: BosBoon en RVJ

 

 

 

Juni 2017

Directeur BosBoon Expertise Herman van Velsen rijdt 100% elektrisch

“Zodra een elektrische auto 400 kilometer actieradius haalt, gaat iedereen elektrisch rijden.”

Elektrisch (auto)rijden staat volop in de belangstelling. Logisch: het is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Je betaalt minder belasting en stroom is goedkoper dan gas, diesel of benzine. RegioLease heeft een aantal leaserijders in haar klantenbestand die volledig elektrisch rijden. Wij vroegen Herman van Velsen van BosBoon Expertise en Joanna Klaver van SIDN om hun eerste ervaringen met het volledig elektrisch autorijden en wat hun praktijkactieradius is.

Hyundai RegioLease 

Herman van Velsen rijdt sinds een half jaar in een Hyundai IONIQ Electric

Herman van Velsen is directeur en een van de zeven partners bij BosBoon Expertise. Het bedrijf verricht in opdracht van verzekeraars en tussenpersonen expertise werkzaamheden. Een keur van vakdisciplines, zoals bouw, aansprakelijkheid, letselschade en tegenwoordig ook transport maakt haar veelzijdig en flexibel. Denk bij het werk van BosBoon Expertise aan het doen van onderzoek naar het instorten van het gebouw op Eindhoven Airport, waarbij een deel van de nieuwe parkeergarage bij het vliegveld instortte. Ook het vaststellen van de kosten die gemoeid met zo’n gebeurtenis is een onderdeel van het werk.

 

BosBoon Expertise, met dertig medewerkers, heeft nu nog drie vestigingen; Amsterdam, Eindhoven en Heerenveen. “Wij denken aan een vierde vestiging”, vertelt Herman van Velsen, “Van daaruit kunnen wij de vier grote regio’s in Nederland bedienen. Onze experts rijden jaarlijks 45 à 50.000 kilometer. Zelf rijd ik iets minder, zo’n 25.000 kilometer. Ja, en sinds begin dit jaar, rijd ik mijn zakelijke kilometers volledig elektrisch, de privé kilometers rijd ik met een Peugeot 5008.

 

De reden voor de keuze om volledig elektrisch te rijden is dat wij als BosBoon onze bijdrage willen leveren aan een beter milieu. Als bedrijf willen wij ook hierin Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. En natuurlijk een gunstige bijtelling helpt ook om deze beslissing snel te maken”.

“Het is wel even wennen geweest”, vertelt Van Velsen. “Je moet goed vooruit plannen, meer tijd nemen voor de voorbereiding. Routeplannen, pasjes checken, ontstekkeren, kabel oprollen en tijdens de rit regelmatig je verbruik checken.

 

Van Velsen woont in Ouderkerk aan den Amstel en werkt voornamelijk in Amsterdam. “In Amsterdam  heb je geen problemen met het aantal laadpalen, maar in ons dorp heb je er in mijn buurt eigenlijk maar één. We hebben inmiddels een groepsapp met aantal buurtbewoners, zodat we elkaar op de hoogte kunnen houden wanneer een auto opgeladen is. Ook wel goed voor de sociale contacten, trouwens”.

 

Actieradiusvrees

De rooskleurige cijfers die de fabrikanten opgeven, komen doorgaans tot stand in een laboratorium. De meeste elektrische auto’s komen in de praktijk tussen de 130 en 200 kilometer ver. Is je stroom op, dan ben je afhankelijk van een laadpaal. Er bestaan immers geen jerrycans voor elektrische auto’s. Hyundai geeft op haar website aan dat de IONIQ een actieradius heeft van méér dan 280 km.

 

In de praktijk is dat wel minder; Van Velsen haalt 200 kilometer op één accu. In het begin had Herman angstige momenten als hij naar Eindhoven of Heerenveen reed. Haal ik het wel, moet ik afwijken van mijn route, wordt het verbruik wel juist weergegeven, zijn het wel ‘harde’ kilometers. “Het is net als bij je mobiele telefoon, hij geeft nog 20% aan maar met een paar telefoontjes of het bekijken van een afbeelding ben je zo door je 20% heen en is het op, echt op”. Nu is hij er helemaal aan gewend en kent hij iedere laadpaal en laadstation op de route van Amsterdam naar Eindhoven en van Ouderkerk aan de Amstel naar Heerenveen. “Eigenlijk zou iedere lantaarnpaal een stekker moeten hebben, want ik ben ervan overtuigd dat zodra de actieradius 400 kilometer of meer wordt, iedereen elektrisch gaat rijden”. “Ik ben wel rustiger- en bewuster gaan rijden. Geen motorgeluid meer, dat rijdt een stuk relaxter, kan ik je vertellen. Dat scheelt overigens ook in het aantal bekeuringen, een mooie bijkomstigheid”.

 

Waarom gekozen voor een Hyundai IONIQ Electric

“Een collega tipte mij over deze auto. Ik ben me gaan oriënteren en het leek me wel wat. Echter de dealer in Amsterdam kon geen blauwe leveren, ook onze Amsterdamse leasemaatschappij kon die niet leveren. Een dealer in Hengelo (O) kon dat wel. Zij hebben zelfs een aantal blauwe op voorraad, maar wilden die eigenlijk voor hun eigen klanten houden. Uiteindelijk wilden ze wel aan RegioLease verkopen. Zo zie maar weer wat de kracht is, van regionaal zakendoen”.

 

Waarom RegioLease?

BosBoon heeft ongeveer 20 leaseauto’s bij verschillende maatschappijen, dat komt omdat iedere vestiging een eigen bv-structuur heeft. Dat willen we meer centraal gaan regelen. BosBoon Eindhoven heeft goede contacten met RegioLease. In Amsterdam werken we met een andere aanbieder, maar ja die kon mij niet bieden wat ik wilde; een blauwe Hyundai.
Uiteindelijk hebben wij ook gekozen voor een langdurige en betrouwbare relatie, RegioLease is dat. Hoewel ik zelf niet zoveel met RegioLease van doen heb loopt het contact prima. Een klein hobbeltje hoefde slechts genomen te worden. De Amsterdamse BV moest nog gecheckt worden vóór het definitief zetten van een handtekening, maar ook dat ging geruisloos, aldus een tevreden Herman van Velsen.

 

BosBoon Expertise is lid van het NIVRE.H

https://www.bosboon.nl                                       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron:RegioLease  https://www.regiolease.nl/nieuws/regiorelatie-testrit-hyundai-ioniq-electric/   

 

   Februari 2017

Nieuw kantoor BosBoon Expertise in Heerenveening.BosBoon Expertise beschikt sinds begin van dit jaar over een vestiging in Heerenveen. Vanuit deze vestiging werken mede-oprichter ing. Herman van der Bos (CAR/AVB), Mariska Pennings (letsel), John Coblens (boringen) en ing. Arjan Renting (CAR/AVB).

 

 

 

BosBoon Expertise heeft tijdelijk een kantoor gehad in Assen. Reden was dat Herman van der Bos (foto) een aantal dagen per week expertisewerk verrichtte voor de NAM te Assen. “De opdrachtenstroom voor BosBoon Expertise in de noordoostelijke regio van Nederland is dermate groot, dat wij hebben gekozen voor een definitieve vestiging in Noord-Nederland”, zegt directielid ing. Mathy Boon. “Onze keuze is op Heerenveen gevallen. Dit is voor het noordoostelijk werkgebied een centrale en prima bereikbare plaats. Vanuit kantoor Heerenveen kunnen we onze opdrachtgevers in dat gebied goed en efficiënt bedienen. We bieden vanuit dit nieuwe kantoor al onze diensten in al onze vakgebieden aan. We verwachten een flinke groei te kunnen realiseren in en vanuit deze nieuwe vestiging. Daarbij hebben we meteen rekening gehouden met toekomstige uitbreiding van het aantal experts dat vanuit kantoor Heerenveen werkt.”

Met de nieuwe vestiging heeft BosBoon Expertise nu vestigingen in Eindhoven, Amsterdam en Heerenveen. Het bedrijf heeft bovendien plannen zich nog verder te versterken met een kantoor in de regio Rotterdam.

 

 

 

De adresgegevens van het kantoor in Heerenveen:

 

BosBoon Expertise
Businesspark Friesland-West 41
8447 SL HEERENVEEN

  Telefoonnummer 0513-201090

 

Bron: SchadeMagazine

 

 

Het bestuur    Oktober 2016 

BosBoon Expertise gaat op dezelfde ambitieuze voet verder

Eerder dit jaar kwam BosBoon Expertise in het nieuws doordat twee kantoren van die organisatie ervoor kozen onder een andere naam verder te gaan. Volgens de directieleden  Mathy Boon,  Herman van Velsen en  Twan Meulendijks is er voor hun bedrijf in feite niets veranderd. “We blijven actief in dezelfde branches – CAR, AVB, Marine/cargoletsel en schadeservices – met een sterke focus op kwaliteit en aandacht voor de specifieke wensen van onze klanten”, aldus de drie, in wiens verhalen ambitieuze plannen doorklinken. “We willen in al onze segmenten tot de Top-3 bureaus gaan en blijven behoren.”

Lees verder:  http://www.riskenbusiness.nl/wp-content/uploads/2016/10/RB3-16.pdf