Werktuigbouwkunde

Werktuigbouwkunde of werktuigkunde is een technische studie waarin het ontwerpen van dynamische objecten wordt bijgebracht. De werktuigbouwkunde wordt daarbij opgesplitst in een aantal deelgebieden, deze zijn: machinebouw, scheepsbouw, offshore, olie- en gaswinning, onderzoek en toepassing, energie- en aandrijftechniek, staal- en constructiebouw. In de werktuigbouwkunde worden in deze sectoren objecten ontworpen die handelingen moeten uitvoeren, zoals tillen, wegen, verplaatsen, druk opbouwen, analyseren, warmte wisselen, verbinden of verspanen. Ook de produceerbaarheid van de objecten behoort tot de werktuigbouwkunde.

Onze experts zijn specialisten op de volgende deelgebieden:

  • Aandrijftechniek : zoals de benzinemotor, dieselmotor, elektromotor, stoommachine, gasturbine, en stoomturbine

  • Constructies : brug, hijskraan, kapspant

  • Machinebouw : bijvoorbeeld de palletiseermachine, robot

  • Geregelde systemen : zoals de hydrauliek (hydraulische pers), pneumatiek (pneumatische boor), pompen (vloeistof- en luchtpompen), robotica en schakelaar (elektrische en handbediende)

  • Verbindingsprincipes : bouten, klikken (snapverbinding), Klinken, lassen, lijmen en perspassing

  • Thermodynamica : bijvoorbeeld warmtewisselaar(cv installaties), WKK, koelinstallaties, ketels.

Neem vrijblijvend contact op

BosBoon Expertise heeft kantoren te Eindhoven en Amsterdam en beschikt voor de internationale zaken over een internationaal netwerk. Onze experts hebben, naast de verzekeringstechnische kennis, ruime ervaring opgedaan binnen het eigen specifieke vakgebied waarin zij werkzaam zijn. Kortom, ervaren experts uit de dagelijkse praktijk van het bedrijfsleven.

Neem contact op